woensdag 19 maart 2008

Cavaliapaarden veroverden Knokke-Heistse Scharpoord in 3D

Een paar honderd handelaars uit Knokke-Heist waren dinsdagavond in Scharpoord present voor een voorproefje van het Cavalia paardenspektakel dat deze zomer unieke topentertainment naar de badstad brengt. Na zeer wikkend en wegend lottotrekken gingen 50 van de middenstanders na afloop trouwens naar huis met een duoticket voor de voorstelling. Tevoren hadden ze een interview met paardenkenster en “slimste mens” Annelies Rutten kunnen meemaken. Dat werd uiteraard gevolgd door het opzetten van de 3-D brilletjes voor een betoverend stuk film geschoten tijdens een Cavalia voorstelling. Daarbij leek het of de paarden en artiesten tot in de theaterzaal van Scharpoord dansten en zwierden. Het werd een korte maar sprookjesachtige voorstelling, wat de mensen naar meer deed snakken. Daar speelde ook Eerste Schepen Maxim Willems op in door in z’n slotwoord te zeggen: “Mooi hé, maar je hebt nog niks gezien!”

Cavalia start op 1 april in Madrid. Daarna volgt Bilbao en op 22 juli opent de onvolprezen paardenshow in Knokke-Heist. De tenten zullen dan naast het station van Knokke opgesteld staan. Cavalia blijft in de badstad van 22 juli tot 31 augustus. Er zijn geen voorstellingen gepland op maandag. Tijdens de rest van de week begint de show om 19 of om 20u. Op zaterdag kan men Cavalia bekijken om 15u en om 20u en op zondag enkel om 15u.

Binnenkort zal men ook tickets kunnen kopen in de Toerismekantoren in Knokke-Heist. Momenteel kan men dat al via het nummer 050.58.01.08, via http://www.cavalia.be/ en door het betaalnummer van Sherpa te bellen op 0900/69.001.