zondag 2 maart 2008

Lippens' "Dream Machine" komt naar Knokke-Heist

Afgelopen vrijdag heeft burgemeester Lippens samen met Eerste Schepen Maxim Willems en Toerisme-voorzitter Danny Despiegelaere in Barcelona de afrondende gesprekken gevoerd voor de komst van Cavalia naar Knokke-Heist. Het gaat om een uniek multimediaal spektakel met paarden, ruiters, acrobaten en artiesten. Toch heeft het niks weg van een circus. Hoe ongelooflijk het ook klinkt, bij Cavalia beslissen mens en dier samen wat er wordt opgevoerd, hoé het gebeurt en hoe lang het duurt. Respect voor het paard staat bij alles absoluut centraal. Bij elk nummer is duidelijk vooral van belang dat het paard er plezier aan beleeft. Cavalia wordt deze zomer zonder enige twijfel het mooiste showgebeuren in heel Europa. De show is gecreëerd door Normand Latourelle, een van de Canadese oprichters van Cirque du Soleil. De grote witte tenten van Cavalia zullen worden opgesteld bij het station van Knokke. De show loopt in de badstad van 22 juli tot eind augustus.

Het spektakel is een ode aan de schoonheid van het paard, en een dankbetuiging voor de eeuwenlange samenwerking van mensen en paarden. De openingsscène verwijst naar de eerste tekeningen van paarden die werden teruggevonden in de grotten van Lascaux. Paarden werden lange tijd enkel door mannen benut als werkkrachten en transportmiddel. Pas veel later werd het paard door mannen én vrouwen verheven tot een nobele passie. Deze evolutie is ook verweven in de meeslepende muziek van Michel Cusson. Cavalia was naast Amerika reeds te zien in Brussel, Amsterdam, Berlijn en Düsseldorf. Op uitnodiging van Cavalia kregen Vlaamse persmensen afgelopen vrijdag en zaterdag de kans om de show die naar Knokke-Heist komt te bekijken in Barcelona. Na afloop noemde burgemeester Lippens Cavalia een regelrechte “Dream machine”! "Het is meer dan een droom. Het is een 'mixture' van de ongelooflijke vriendschap voor dieren. Dat had ik vroeger nooit tevoren meegemaakt. Men droomt 's nachts van wat men gezien heeft", aldus de burgervader. De komende weken en maanden is het spektakel nog in Madrid en Bilbao te zien. Daarna is onze badstad aan de beurt.

Oronieuwsreporter AJ Beirens zei voor de microfoon in Barcelona: “Ik ben geen paardenliefhebber, maar toch is de show van Cavalia het mooiste wat ik in heel m’n leven gezien heb”. Het gebeuren is de vrij stevige prijs méér dan waard trouwens.

Reserveren kan via www.sherpa.be of op 0900/84.100. Er komt ook een promotietent op de zeedijk in Knokke. Kaarten zal men ook kunnen kopen bij de Toeristische Dienst in de badstad.